Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 mei 2012

Oorlogsmonument weer opgeknapt

SASSENHEIM – Om het oorlogsmonument er tiptop uit te laten zien, hielpen dinsdag 25 april enkele leerlingen van de basisscholen De Rank en ’t Bolwerk met het schoonmaken en onderhouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren, was dit jaar geen wethouder te vinden die deze activiteit inleidde. Voor de leerlingen maakte dat niet uit: zij gingen enthousiast van start.

Maar wat betekent zo’n kruis en twee stenen met namen nou? Scholieren Lotte de Vroomen (12) en Charlotte ter Maat (11) doorstaan de vragenproef. De laatste informeert: ‘Die namen op de stenen zijn van mensen die in de tweede wereldoorlog zijn overleden. En het monument is er zodat wij ons realiseren dat wij vrij leven. Toen konden de mensen niet snel een brood kopen en moesten ze hun fiets inleveren. Maar wij kunnen met de fiets naar school.’ Lotte was ook blij dat ze haar bijdrage kon leveren: ‘Nu hoef ik niet naar school!’