Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 mei 2012

Volop ideeën bij buurtplatform

LISSE – Een kleine twintig mensen bezochten dinsdag 1 mei het buurtplatform voor de wijken Blinkerd en Meerzicht. Zij werden warm verwelkomd door onder meer burgemeester Lies Spruit, wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en buurtregisseur Monique van der Weijden. Inzet van de avond was onder meer het bedenken van ideeën om 1.000 euro in de wacht te slepen.

Na een welkomstwoord van de burgemeester informeerde Van Zelst de aanwezigen over de ontwikkelingen in de verschillende buurten. ‘De schoolomgeving voor de Lisbloemschool en Jozefschool worden duurzaam veilig gemaakt. De Melkweg wordt heringericht en de aanbesteding hiervoor gaat deze week de deur uit.’ Over de Zeeheldenbuurt: ‘Hier worden de straten de komende zes jaar opgehoogd, want de huidige capaciteit na regenval is onvoldoende.’ Nog voordat het Sportlaangebied herontwikkelt wordt, gaan daar de straten open om riolering aan te leggen en over het onderwijs informeerde de wethouder dat de Tweemaster, Willibrordschool en kinderopvangorganisatie Skol over pakweg een jaar in de nieuwe school kunnen.

Na het bekijken van een aantal filmpjes gingen de buurtbewoners in verschillende groepjes bij elkaar zitten om creatieve ideeën te bedenken voor verbeterpunten van hun woonomgeving. De Meerenburgbewoners togen naar de trouwzaal en zeiden enthousiast tegen elkaar: ‘Wie weet er een plannetje? We kunnen er 1.000 euro aan verdienen!’ Uiteindelijk kwamen ze met een paar goede ideeën: het maken van een eigen Meerenburg-vlag, meer verlichting in de poorten, een extra speeltoestel op het speelterrein bij het Zuiderkruis en energiezuinige lantaarnpalen, die alleen aan gaan als er mensen in de buurt zijn.

De vertegenwoordigers van de Bloemenbuurt zagen graag wat bankjes aan het eind van de Grevelingstraat bij de kade. ‘Dan kun je heerlijk aan de Ringvaartkant zitten.’ Ook wilden ze graag dat apparaatjes met gratis hondenpoepzakjes in de wijk geplaatst worden. ‘Daar is veel behoefte aan’. Een aanwezige goa liet echter weten dat hij dat niet zag zitten. ‘De mensen kunnen hun hondenpoepzakjes op het gemeentehuis halen; hier liggen pallets vol met die dingen.’

De bewoners van de Zeeheldenbuurt pleitten voor een pad naar de dijk tussen de flats door: ‘Dat is een rampzalig rommeltje en je moet een atleet zijn om daar je hond uit te laten.’ Ook stelden ze voor om de 1.000 euro te spenderen aan een barbecuemiddag voor de hele buurt. De gemeente gaat alle voorstellen overwegen om later bekend te maken welke projecten beloond worden met een financiële bijdrage. Het echtpaar Bronsgeest was tevreden over het verloop van de avond. ‘Het was een leuke bijeenkomst en hopelijk komt er wat uit. Het liefst zouden we zien dat er een paar kleine wilgen komen aan het water achter het Zuiderkruis.’