Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2012

Geld gevraagd voor Flower Science Park

LISSE – Baat het niet, dan schaadt het ook niet. Dat is de reden waarom het college van burgemeester en wethouders opdracht heeft gegeven om een aanvraag in te dienen voor de zogeheten ‘EFRO gelden’. Met dat geld moet een impuls gegeven worden aan de komst van het Flower Science Park.

De EFRO-gelden (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, JD) worden normaliter gebruikt om innovatie in de tuinbouw te stimuleren. Het bureau ScienceWorks adviseerde de gemeente om ook te proberen een deel van dit potje van 147 miljoen euro te bemachtigen. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 26 juni weten: ‘We willen deze kans niet voorbij laten gaan.’