Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 september 2012

Onnodig lange wachtlijsten

LISSE – Veel inwoners staan nodeloos op een wachtlijst voor appartementen in de Eikenhorst. Zij hebben zich ingeschreven voor een appartement, zodat ze sneller voor zo’n woning in aanmerking komen op het moment dat ze deze vanwege gezondheidsomstandigheden nodig hebben. Dat leidt tot onnodig lange wachtlijsten.

Zo kwamen er onlangs 21 appartementen vrij in de Eikenhorst, maar niet minder dan 56 mensen op de wachtlijst moesten benaderd worden voordat al die kamers weer gevuld waren. Maar liefst 35 personen en gezinnen weigerden om de mogelijkheid te grijpen voor zo’n vrijgekomen kamer. Plaatsvervangend seniorenraad voorzitter Niek van Ginkel liet maandag 10 september weten: ‘Veel mensen laten zich op de wachtlijst plaatsen voor het geval dat ze zo’n kamer nodig hebben.’ Een foute zaak, zo oordeelde secretaris Hans Hoogkamer: ‘Met dat soort mensen ben ik heel snel klaar. Als je jezelf inschrijft op de wachtlijst en je accepteert geen kamer, dan moet er snel een streep door je naam gezet worden.’