Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2012

25.000 euro voor speelplaats


VOORHOUT – Een geweldige prestatie is de afgelopen maanden geleverd door de omwonenden van Schoonoord. Met een gezamenlijke krachtsinspanning hebben zij ervoor gezorgd dat er een compleet nieuwe speelplaats is gekomen; met onder meer een afgerasterd voetbalveldje, wipwap, glijbaan en schommel. Wat voorheen een bepoept grasveldje was, is nu uitgebloeid tot een van de meest populaire speel- en ontmoetingsplekken van het dorp.

Grote animator achter deze prestatie is Antoinette Breedijk; zij werd geëerd met een vermelding op het naambord ‘Speelplaats Schoonoord’, dat zaterdag 22 september werd onthuld. De afgelopen maanden hebben de omwonenden allerlei fondsen benaderd, waaronder Fonds 1818, het Coöperatiefonds Rabobank Bollenstreek, ANWB, Stek en Burendag. In totaal is een bedrag van maar liefst 25.000 euro ingezameld.

Wethouder Kees van Velzen was vol lof: ‘Dit was voorheen een grasveldje met een verwilderd plantsoen. Het resultaat is een schoolvoorbeeld van ‘samen meer bereiken’. Het is fantastisch gelukt om je voor je eigen buurt in te zetten.’ Bewoonster Mary van Putten roemde ‘bulldozer’ Breedijk en zei blij: ‘We hebben hier geen struiken, plassen of prikkels meer. Deze speeltuin wordt heel veel gebruikt.’ Nadat de laatste klanken van het lied ‘Naar de speeltuin toe’ waren weggestorven, gingen honderden ballonnen de lucht in. De Speelplaats Schoonoord werd onmiddellijk overspoeld door tientallen kinderen die wipten, gleden en schommelden.