Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Bestuursconferentie voor samenwerking

STREEK – Geen enkel dorp in de Bollenstreek wil haar zelfstandigheid opgeven. Geen enkel dorp?

Nee, er is een klein dorpje dat weerstand biedt aan deze drang naar zelfbeschikking. De meerderheid van de gemeenteraad van Lisse stemde ermee in om te proberen de dorpen Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout en Katwijk met elkaar te laten fuseren. De D66-fractievoorzitter van die gemeente, Cees Verburg, noemde 2020 als jaar waarin de fusie uiterlijk plaats zou moeten vinden.

De politici in Noordwijk lijken het rapport van Berenschot te hebben aangegrepen om de wens voor een eigen kroonbenoemde burgemeester in vervulling te laten gaan. Unaniem stemde de raad ermee in om dit proces in gang te zetten. De gemeenteraad van Teylingen pleit voor het organiseren van een ‘bestuursconferentie’, waarbij samenwerkingsplannen worden bedacht op gebieden als economie en toerisme. Katwijk en Noordwijkerhout moeten daar verplicht vrijwillig aan meedoen.