Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Kans voor kroonbenoemde burgemeester

NOORDWIJK – Nu eindelijk het 162 pagina’s dikke rapport over de kansen en bedreigingen voor een gemeentelijke fusie is geschreven, kan de lokale politiek zich richten op andere zaken. De politieke partijen lieten er dinsdag 2 oktober dan ook geen gras over groeien en namen unaniem een motie aan om zo snel mogelijk een door de kroon benoemde burgemeester te mogen verwelkomen.

Fractievoorzitter Taetske Visser (Puur Noordwijk) introduceerde de motie, mede namens de andere partijen: ‘De heer Jan Franssen (Commissaris van de Koningin voor de provincie Zuid-Holland, JD) heeft in de zomer van 2011 toegezegd dat na (afloop van) dit onderzoek de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester gestart zou worden. Met de presentatie van het eindrapport is het onderzoek naar de fusie afgedaan. Daarom dienen we nu deze motie in.’

In de motie staat onder meer: ‘Aan de hand van het eindrapport kan geoordeeld worden, dat voor de termijn van minimaal zes jaar de komst van één Bollengemeente niet als serieus alternatief voor de huidige brede samenwerking gezien kan worden. Met het rapport van Berenschot is voldaan aan het verzoek van de Commissaris van de Koningin om de bestuurlijke toekomst van Noordwijk en de regio te onderzoeken. Nu kan hij de vacature openen voor een Kroonbenoemde burgemeester.’ De gemeenteraad stelt deze weken een profielschets op van kwaliteiten waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen.