Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

‘Onze inwoners willen niet in Lisse wonen’

HILLEGOM –Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 2 oktober stelde een meerderheid van de partijen voorstander te zijn van verdere samenwerking tussen de Duin- en Bollendorpen.

De meeste politici peinzen er niet over om Hillegom op te laten gaan in één grote fusiegemeente. Ze bespraken de uitkomst van het rapport van Berenschot: ‘Bestuurlijke toekomst Duin- en Bollenstreek’. Fractievoorzitter Van Heusden (VVD) vond dat een fusie ‘niet de enige oplossing is voor vragen die zich in deze regio voordoen.’ Maar hij zag de noodzaak van intensiever samenwerken. Collega Van Vliet (Hillegom Progressief): ‘Onze inwoners kiezen er niet voor om in Lisse te wonen. Geen bollenstad, maar een verdergaande samenwerking is prima.’ Evers (BBH) is ook tegen een fusie: ‘De bestuurders moeten eerst naar zichzelf kijken om de kwaliteit van het ambtelijk apparaat te verbeteren.’ Heemskerk (Bloeiend Hillegom):’We willen dat Hillegom een zelfstandige gemeente blijft, maar de inwoners moeten er niet slechter van worden.’

Het CDA voelde wel wat voor een fusie. De Bock (CDA): ‘Er is meer wat ons bindt, dan wat ons scheidt.’ Van Dijk (PvdA) zag graag de fusie als stip aan de horizon en stelde: ‘Als Bollenstreekgemeente kunnen we elkaar versterken, maar iedereen moet zijn rijbewijs in het eigen dorp kunnen blijven verlengen.’ Adamse (D66): ‘Lokale belangen blijven de boventoon voeren. Op korte termijn moet een grote gemeente komen in de Duin- en Bollenstreek. Die zal meer invloed uit kunnen oefenen op Den Haag en Amsterdam.’ CDA en BBH stemden tegen een motie tot meer samenwerking.