Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

BIZ wil hogere freeriderstoeslag

NOORDWIJK –Via een opslag van de WOZ-belasting betalen de Hoodfstraat-ondernemers een extra bijdrge.  De BIZ (Bedrijven Investerings Zone), een stichting voor de Hoofdstraat Koop Centrum, wil die extra bijdrage verdubbelen. De kosten om de Hoofdstraat te promoten, zijn zo hoog dat de jaarlijkse BIZ-inkomsten van 7.300 euro bij lange na niet toereikend zijn.
Afhankelijk van de grootte an het winkelpand betalen ondernemers nu bedragen varierend van 25 euro tot circa 200 euro. Ieder jaar wordt al voor minimaal 8.000 euro geinvesteerd aan het leasen van feestverlichting en de muzikale inzet van luidsprekers. Tom van Schie, NOV-secretaris, en Willy Fenstra, voorzitter afdeling Hoofdstraat Koop Centrum, informeren dat er nog veel meer planen zijn. Zo worden volgend jaar regelmatig activiteiten als straatmuzikanten opgzet. ‘Ook kostten de nieuwe bloembakken in de Hoofdstrat al 3.400 euro.’
Als de huidige bijdrage van de ondernemers verdubbeld zou worden, zijn de financiele problemen voor het promoten van de Hoofdstraat achter de rug, zo oordelen de beide. Gedacht wordt om mee wifi-servicepunten in de Hoofdstraat te realiseren. Wethouder Leendert de Lange (VVD) steunt de gedachtegang: ‘Ik ben blij te zien dat ondernemers initiatief tonen om de Hoofdstraat promotioneel aantrekkelijk te maken.’ Als de ondernemers het ermee eens zijn, ondersteun hij ook de verdubbeling van de ondernemersbijdrage.