Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2012

Plannen uitgelekt

STREEK – De regio moet samenwerken om Europees leider te worden op de gebieden van ‘precisielandbouw’ en ‘satelliettechnologie’. Wethouder Leo van der Zon (Teylingen) wilde zijn plannen in de achterkamertjes bespreken, zonder dat de pers erbij aanwezig is. De pers is echter helemaal niet van plan om te komen, omdat diezelfde plannen al zijn uitgelekt.

De toeristische bezoekers moeten gestimuleerd worden om ook buiten de bollen- en strandtijd naar deze streek te komen. Van der Zon blijkt het rapport van Berenschot over de samenwerking tussen de gemeenten goed gelezen te hebben. Nu praat ook hij over de noodzaak dat handel, toeristenbranche, telers en gemeenten de handen ineen moeten slaan. De Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) zou zich in dat kader kunnen omvormen van ruimtelijk ontwikkelingsbedrijf tot bindende schakel. Maar als je daadwerkelijk stappen wilt ondernemen om samen te werken, zorg er dan ook voor dat je dit soort onderwerpen in de openbaarheid bespreekt. En niet in achterkamertjes in de krochten van de politiek.