Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 oktober 2012

Twijfels over CJG

HILLEGOM – Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) loopt nog lang niet zo goed als verwacht. Bij de start van dit centrum werd gezegd dat het CJG zou fungeren als ‘laagdrempelig adviespunt’. Fractievoorzitter Snuif (D66) uitte donderdag 11 oktober felle kritiek op het CJG.

Snuif: ‘Het is algemeen bekend dat het CJG landelijk ook niet geslaagd is. Het CJG voldoet niet aan de doelstellingen. Kunnen we er niet beter mee stoppen?’ Wethouder Kleijheeg liet weten dat hij ook de kritische geluiden opgevangen had. Maar hij wil de deuren van het CJG nog niet sluiten en spreekt van een ontwikkelingstraject. ‘Als je een bord ‘CJG’ aan de buitenkant van een pand zet, wil dat nog niet zeggen dat je een Centrum voor Jeugd en Gezin hebt. We zijn aan het ontwikkelen en moeten doorontwikkelen. Op het gebied van eenheid hebben we nog een wereld te winnen. Alle betrokken partijen hebben een eigen expertise en opvatting hoe er gewerkt moet worden. We zien het CJG een heel belangrijke taak hebben bij de transities van Jeugdzorg. Daarom willen we doorgaan met het ontwikkelen van het CJG.’