Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2012

Voorbegroting inspiratie voor college

OEGSTGEEST – De voorbegroting van LO en TO kreeg tijdens de gemeenteraadsvergadering veel lof van zowel coalitie- als oppositiepartijen, maar aan het eind van de discussie bleek dat de politieke stellingen niet verlaten werden. Zo stelde fractievoorzitter Van Tongeren (PrO) dat hij ‘veel waardering en respect heeft’ voor de voorbegroting. ‘Daar heeft veel tijd in gezeten. Het is uniek in onze geschiedenis dat oppositiepartijen een voorbegroting indienen. ‘ Maar van de inhoud maakte Van Tongeren gehakt. ‘Om het zwembad open te houden, gaat veel geld kosten. Ook vinden we het een slechte gedachte om de inwoners niet te laten betalen voor de voorzieningen die zij gebruiken.’
Fractievoorzitter Teeuwen (VVD) was nog kritischer over de inhoud van de voorbegroting: ‘Het rucksichtlos schrappen van subsidies en het tempo waar u dat mee wilt doorvoeren is zo snel, dat u sportclubs en verenigingen voor gigantische problemen stelt. Hierdoor moeten bijvoorbeeld de contributies verhoogd worden, waardoor het aantal leden terug zal lopen. Wij vrezen met uw voorstellen voor het voortbestaan van de Oranjevereniging. Ik schrok van het idee om parkeerheffingen in te voeren.’ Gemeenteraadslid Janssen (VVD) liet weten dat de in de voorbegroting genoemde 100 miljoen euro aan schuldenlast binnen drie jaar teruggebracht wordt naar 50 miljoen euro.
Ook Wethouder Mackay (VVD) gaf een reactie op de tegenbegroting, al was hij niet zo blij met ‘de persoonlijke aantijgingen’. Tijdens de presentatie van de voorbegroting werd de schuldenlast van de gemeente Oegstgeest aangeduid als ‘de misere van Mackay’. De wethouder stelde over de voorbegroting: ‘Het college is middenin de besprekingen van de begroting. Alle verstandige en financieel solide voorstellen nemen we over. Er zijn voorstellen bij van de fracties die voor ons bespreekbaar zijn.’ Fractievoorzitter Simon Vogel (LO) was tevreden dat het college op inhoud alle voorstellen mee gaat nemen. De politieke partijen LO en TO wachten af met welke financiele voorstellen het college op 8 november gaat komen.