Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 november 2012

Holland Centraal eerste keuze

LISSE – Als het aan het college ligt, blijft Holland Centraal de lokale omroep voor de Bollenstreek. Het college koos dinsdag 6 november voor deze omroep om de uitzendingen voor te zetten. Volgens de gemeente is de omroep voldoende representatief om opnieuw zendtijd gegund te worden.

Probleem is echter, dat niet alleen Lisse bepaalt welke omroep de Bollendorpen gaat verblijden met haar uitzendingen. De zendtijd wordt toegekend door het Commissariaat van de Media aan die omroep die een onafgebroken district voorziet van nieuws en programma’s. De gemeente Teylingen lijkt hierin een bepalende rol te spelen, omdat dit dorp zich midden tussen Noordwijk en Noordwijkerhout (voorkeur voor Nens) en Lisse en Hillegom bevindt. Als Teylingen kiest voor Nens, is de kans heel groot dat het Commissariaat deze keuze volgt. En omdat Nens een extra vergoeding vraagt van zo’n 30.000 euro per gemeente, zou dat Lisse weer op kosten jagen.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) laat hier namens wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) over weten: ‘We hebben als gemeente vrij om zelf te beslissen over de keuze voor de lokale omroep. Maar als Teylingen de keuze maakt voor Nens, moeten we ons opnieuw beraden. Het is wel OK als er een bollenomroep komt, maar 30.000 euro betalen is veel geld. Je hebt ook met je portemonnee te maken.’ Overigens heeft Nens nog geen formele aanvraag ingediend.