Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2012

Ons Noordwijk heeft grote plannen

NOORDWIJK – De initiatiefnemers van het principeverzoek voor het raadgevend referendum worden mogelijk een nieuwe politieke macht in het dorp. Vooralsnog presenteren ze zich als ‘inwonersplatform Ons Noordwijk’, maar ze sluiten niet uit dat dit kan uitmonden in een volwaardige politieke partij.

De eerste actie voor de handtekeningeninzameling heeft in ieder geval in die zin succes gehad, dat deze actie wellicht de laatste druppel is geweest voor Hotels van Oranje. De initiatiefnemers trokken niet alleen het principeverzoek in, maar weigerden vervolgens alle commentaar. Dat lijkt toch een teken te zijn, dat bij de Hotels van Oranje geen grote tevredenheid bestaat over hoe de hazen zijn gelopen.

Het succes smaakt het platform naar meer, zo lijkt het. Mede-initiatiefnemer Harry Admiraal stelt: ‘We zijn nog geen politieke partij; we zijn nu een burgerplatform. De snelheid waarmee we 1.000 handtekeningen hebben ingezameld, toont de grote twijfels van de inwoners aan over de plannen en de wijze waarover deze in het politieke proces wordt besloten. Vaak hoorden we de scepsis van de inwoners: “Dat winnen die Oranjes toch.” Maar de actie heeft nut gehad, het doel is bereikt; het principeverzoek is ingetrokken. Maar de onzekerheid over toekomstige plannen blijft. We willen alle politieke partijen daarop beïnvloeden.’