Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

‘De grote Hans Kazan show’

LISSE – ‘Met het overhevelen van vier miljoen euro van het ene naar het andere potje is het college bezig met de Hans Kazan show.’ Deze kritiek uitte gemeenteraadslid Andre Bostelaar (CDA) tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 21 december.

Hij stelde: ‘Dat bedrag is overgeheveld van het budget voor parkeren naar de reserves, doordat er op grondzaken moet worden afgeboekt. Op mij komt het over als: daar is een potje, dat tillen we op en we plaatsen het ergens anders weer terug. Is het parkeerverhaal nu in zijn geheel van tafel? Daar gaan we wel van uit. Het ijs wordt wel heel erg dun. Nu is het 4 miljoen. Met nog eens anderhalf miljoen erbij, komen we toch in de gevarenzone. Laten we de plannen voor de passantenhaven, ’t Vierkant en het sfeerplein dan ook maar vooruitschuiven.’ Zijn woorden vonden weerklank bij fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA).

Gemeenteraadslid Bas van Riel (D66) stelde echter: ‘Het is niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk geworden om het parkeren te regelen. Maar ook wij zien liever dat het college vooraf bijstuurt en niet achteraf, zoals nu gebeurt.