Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 januari 2013

‘Stuur deze nep-burgemeester het dorp uit!’

NOORDWIJK – Gemeenteraadslid Dennis Salman (Lijst Salman Noordwijk) roept de gemeenteraad op om burgemeester Lokker weg te sturen. Salman laat weten ‘diepgeschokt’ te zijn over de ‘hooghartigheid en standpunten’ van de burgemeester tijdens zijn Nieuwjaarsspeech.

Salman maakt van zijn hart geen moordkuil en stelt: ‘Een burgemeester dient zich, zeker in een nieuwjaarstoespraak, buiten de politiek te houden. Lokker is een kloon van de Commissaris van de Koningin die hier tijdelijk als 'burgemeester' neergezet is met maar één doel: Noordwijk als zelfstandige plaats 'om zeep te helpen'.

Hij vervolgt: ‘De gemeenteraad van Noordwijk heeft in al haar wijsheid echter luid en duidelijk besloten dat er geen fusie komt met de andere Bollenstreekgemeenten. We gaan slechts verder samenwerken. Waar haalt deze nep-burgemeester dan de brutaliteit vandaan om toch te blijven doordrammen dat we richting fusie moeten gaan? Want dat is wat hij in bedekte termen zegt wanneer hij spreekt over het creëren van eenheid van bestuur!’

Salman bewaart zijn uitsmijter tot het laatst en geeft aan dat wat hem betreft de burgemeester zijn langste tijd in Noordwijk heeft gehad: ‘Lokker lapt net als de Commissaris van de Koningin de democratie compleet aan zijn laars, schoffeert hiermee niet alleen de gemeenteraad, maar toch vooral de inwoners van Noordwijk. Na deze Nieuwjaarsspeech kan de gemeenteraad niets anders meer dan deze nep-burgemeester per omgaande het dorp uit te sturen! Het staat Lokker natuurlijk vrij om zelf alvast zijn koffer maar te pakken.’