Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.100, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Diepte-investering voor meer sociale woningen

RIJPWETERING – De gemeente heeft 174.000 euro verlies gemaakt bij de aan- en verkoop van het pand van de Rabobank. Enkele jaren geleden kocht de gemeente dit pand voor 1.677.000 euro, maar nu neemt woningbouwvereniging Alkemade ditzelfde perceel over voor 1.503.000 euro. Het voormalige kantoor van de Rabobank wordt deze maand gesloopt.

De senior adviseur communicatie laat weten dat ‘deze bedragen niet veel zeggen. Er is getracht met de aankoop een doel te realiseren, namelijk de realisering van meer sociale huurwoningen om daarmee meer differentiatie in het dorp Rijpwetering te bereiken. Het is een herstructureringsproject van leegstaand kantoor naar woningbouwproject met een relatief hoog aandeel sociaal. Dat vergt altijd een maatschappelijke investering en daarom staat de gemeenteraad staat achter dit project.’