Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

‘Ik zit hier voor Jan Snot’

LISSE – Het zint gemeenteraadslid André Bostelaar (CDA) helemaal niet, dat het college afspraken maakt over de verkoop van grond. En dat de gemeenteraad pas na die afspraken haar oordeel mag geven. ‘Zo zitten we als raad voor Jan Snot aan tafel’, oordeelde Bostelaar tijdens de vergadering van het presidium op maandag 4 februari.

Bostelaar vond het maar niets dat het college een voorlopige overeenkomst had gesloten met projectontwikkelaar Adriaan van Erk over de verkoop van het Don Bosco terrein voor 3 miljoen euro. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) informeerde dat deze deal feitelijk geen rechtswaarde had: ‘Zo’n overeenkomst wordt gesloten onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeenteraad. Als jullie zeggen dat de deal anders moet, dan kan dat. Maar dan moeten we wel opnieuw gaan onderhandelen.’

Bostelaar bleef sceptisch: ‘Een discussie heeft dan geen zin meer; het is namelijk al een gelopen race. Ik heb als raadslid af en toe behoefte om er wat saus aan toe te voegen, maar dat kan niet omdat het allemaal al geregeld is.’ Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) gooide nog wat olie op het vuur: ‘Het probleem is ook dat zo’n raadsvoorstel van het college altijd gedragen wordt door de coalitie.’ Maar Verburg herinnerde eraan dat in het verleden de gemeenteraad wel eens een collegevoorstel had afgewezen en noemde als voorbeeld het Raadhuisplein.