Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 februari 2013

Papier voor volgfractieleden

LISSE – De volgfractieleden mogen voortaan toch alle raadsstukken op papier blijven ontvangen. Vorige maand werd een griffievoorstel over het in digitale vorm aanbieden van deze informatie nog zonder slag of stoot aangenomen. Het was het laatste wapenfeit van toenmalig griffier Ben Blonk, die onlangs met trots terugkeek op het volledig laten verdwijnen van de papieren versies van de commissie- en raadsstukken.

Maar enkele dagen na zijn afscheid stelden D66 en PvdA het griffievoorstel alsnog ter discussie. Hun eigen volgfractieleden gaven namelijk aan dat ze ‘niet onverdeeld gelukkig’ waren met dit voorstel. In tegenstelling tot de ‘echte’ raadsleden krijgen de volgfractieleden namelijk geen gratis iPad van de gemeente en dat maakt hun enthousiasme om de stukken digitaal door te nemen niet groter.

Verburg: ‘In principe vinden de volgfractieleden het goed dat stukken niet meer op papier worden aangeleverd, maar niet zoals het nu gebeurd. Ze hebben geen enkel middel om aantekeningen te maken in de electronische bestanden. Ook moeten de bestanden in één zip-file te downloaden zijn.’ Verburg vond steun van Bert Verdoes (PvdA) en Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie), die beiden stelden dat ‘niet iedereen ervaren is met het digitaal lezen van de stukken of zelf niet over een iPad beschikken.’

De VVD en Nieuw Lisse vonden een papierloos tijdperk prima, maar wilden er geen halszaak van maken. Daarom werd besloten dat ieder volgfractielid die dat wil, de stukken op papier kan blijven krijgen, Andere inwoners van Lisse, die ook geen iPad cadeau hebben gekregen, moeten het echter blijven doen met de digitale stukken van de vergaderingen.