Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2013

Weerzin tegen commerciële activiteiten

KAAG EN BRAASSEM – ‘We willen met de woningbouwcorporaties hardere afspraken maken over de te bouwen aantallen sociale woningen.’ Burgemeester Van der Velde laat aan duidelijkheid niets te wensen over met deze woorden. Ze doet alvast een voorzetje voor de komende onderhandelingsrondes: ‘Het streven is, dat 30% van alle nieuwbouwwoningen, sociale woningen moeten zijn.’

Ze is geen voorstander van de trend dat woningbouwverenigingen ook sociale woningen verkopen aan bewoners. ‘Zo kan het totale bestand van sociale woningen teruglopen. Op dat verkoopbeleid hebben wij geen grip en dat wordt een belangrijk onderwerp van gesprek. Deze corporaties zijn er niet voor op aarde om geen sociale woningen te bouwen. Je vraagt je af of je het wenselijk vindt dat zij op de normale woningmarkt actief zijn. Maar wel heb ik oog voor de problematiek van de woningcorporaties, zoals de Vestia-ellende.’ De eerste gesprekken vinden in het eerste kwartaal van dit jaar plaats.