Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Duiven mogen blijven vliegen

ROELOFARENDSVEEN – Rondvliegende, schijtende en ‘s ochtends vroeg luid koerende duiven zorgen voor een hoop overlast bij veel mensen. Het gemeentebestuur weigert echter om regels op te stellen, die ervoor moeten zorgen dat duivenmelkers hun buren geen ongemak bezorgen. Burgemeester Van der Velde laat weten dat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om geen gebied aan te wijzen, waar het houden van hinderlijke dieren wordt geregeld.

Ze zegt hierover: ‘Het wordt niet door iedereen als fijn ervaren om naast iemand te wonen die duiven houdt. Maar we willen er geen extra beperkingen aan opleggen.’Deze uitspraak komt vanwege een burenruzie die al teruggaat sinds 2009. Een duivenhouder (Elzenstraat 2) wilde duivenhokken hebben en zijn buurman was het hier niet mee eens. Hij maakte bezwaar tegen het feit dat zo’n honderd duiven af en aan vliegen. Bovendien doen die duiven dat volgens hem veel te laag.

De duivenhouder is het hier niet mee eens. Hij zegt dat de overige buren niet klagen. Hij stelt dat ‘hinder iets anders is dan overlast’ en wil doorgaan met zijn ‘hobbymatige activiteit’. Bovendien woont vlakbij een andere duivenhouder en over deze vogelliefhebber heeft de buurman nooit geklaagd.

De gemeente toont zich gevoelig voor het argument, dat maar één omwonende geklaagd heeft. Daarom is er geen sprake van breed gedragen overlast en wordt de APV niet aangepast, waar het gaat om een regeling voor het houden van duiven.