Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Kiezen voor Keverhaven

KAAG EN BRAASSEM – De Keverhaven is populair als ondernemerslocatie. Maar liefst twee voorstellen zijn ingediend om dit stukje natuurgebied op toeristisch vlak uit te buiten. De initiatiefnemers hebben zich allebei gemeld bij de provincie Zuid-Holland om het gebied te gaan exploiteren en eventueel te kopen. De provincie gaat naar verwachting maar met een van hen in zee.

Het echtpaar Guido en Martine van Rijn stellen voor om in de Keverhaven dertig passantenplaatsen te realiseren, maar ook een havenkantoor en vaste ligplaatsen. Een watertaxi brengt de toeristen naar het vaste land of Kaageiland. Ook kunnen kinderen en volwassenen er zeillessen krijgen, terwijl ze ’s nachts in tenten slapen. Vertier kan er ook komen op een zwemstrandje of in een groentetuin.

Marco Holst (Holstnautic) heeft ook grootse plannen. Hij wil losse boten verhuren, eventueel verzorgd met drankjes, lunch- en barbecuepakketten. Maar ook komen er rondvaarten voor bedrijven, speurtochten en vaartochten langs de elf dorpen. Ook wil het bedrijf een pizzaboot exploiteren.