Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Pocahondas moet 20.000 euro betalen

BILDERDAM – Het dierenhotel Pocahondas moet van het gemeentebestuur maar liefst 20.000 euro betalen aan dwangsommen. Vorige maand leek het er nog op, dat het college van burgemeester en wethouders de eigenaren van Pocahondas de tijd gaven om voor het eind van dit jaar te verhuizen naar een andere gemeente. Maar nu wordt toch overgegaan tot invordering van dit eerste bedrag van in totaal 180.000 euro.

Burgemeester Van der Velde liet donderdag 21 februari weten, dat dit besluit niet was genomen vanwege geldgebrek binnen de gemeente. ‘We hebben Pocahondas meegekregen door een grenswijziging vanuit Uithoorn. Onze mensen hebben last van Pocahondas. Uithoorn had bepaalde afspraken gemaakt op welke manier ze het bedrijf mochten uitvoeren. Ze mogen maar een bepaald aantal dagen de honden hebben, want van origine is het een cactuskwekerij en die pensioenfunctie hoort de nevenactiviteit te zijn. Wij hebben de omzet van het dierenpension vergeleken met de cactuskwekerij en die van het dierenpension kun je geen bijverdienste meer noemen.’ Overigens laat de burgemeester wel weten, dat Pocahondas in 2013 geen extra claims hoeft te verwachten. ‘Dit is de eerste en laatste invordering dit jaar.’