Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Parkeerproblemen dreigen door nieuwe appartementencomplex

LISSE – Een aantal omwonenden is heel ongelukkig over de komst van een appartementencomplex aan de Van Ostadestraat 1. Ze uitten hun zorgen tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van dinsdag 19 februari. De commissieleden stemden echter in met het collegevoorstel.

Drie insprekers noemden onder meer de toenemende verkeersdruk, parkeeroverlast en de veiligheid voor de naar school fietsende kinderen als zorgpunt. ‘Ga met de betrokken bewoners, kerk en school samen naar een andere oplossing kijken’, zo luidde de oproep. Ook moeten volgens de omwonenden de bestaande bomen behouden worden, zodat de privacy gewaarborgd kan blijven.

Inderdaad riepen de politieke partijen het college op om de parkeerproblematiek goed in de gaten te houden. In de woorden van fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA): ‘Van dit deel van de Poelpolder is bekend dat de parkeerproblematiek behoorlijk groot is. Er wordt een appartementengebouw van 36 woningen neergezet en de bewoners en bezoekers zullen hun auto’s in de buurt parkeren. We voorzien dat dit tot parkeerproblemen gaat leiden.’ Commissielid Cor van Dijk (D66) wees tevens op het belang van de komst van sociale woningen.

Wethouder Bas Brekelmans (VVD) deed geen concrete toezeggingen, maar stelde dat hij naar de oplossing van de toekomstige parkeerproblemen wil kijken, nadat het bestemmingsplan vastgesteld is. En daar gingen de politieke partijen unaniem mee akkoord.