Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Privéhaven met privésteigers

LISSE – Het nieuwe masterplan voor het project Elka biedt veel ruimte aan woningeigenaren om hun eigen boot in de achtertuin aan te meren. Hoe de nieuw uitgegraven haven ook nog voor andere booteigenaren benut kan worden, is nog niet uitgewerkt. Namens Adriaan van Erk gaf Edward Ebbers dinsdag 19 februari tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur een presentatie.

Op de huidige Elka-locatie staat een oude, lege fabriekshal die gesloopt wordt. Hiervoor in de plaats moeten woningen komen, die helemaal aan het water liggen. Ook worden er 26 appartementen in een rond gebouw geplaatst. Maar twee hiervan liggen in de sociale prijsklasse. De projectontwikkelaar verplicht zich om op de locatie CNB een extra 31 sociale appartementen te realiseren.

Fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) was kritisch: ‘Het uitgegraven deel van perceel Van Erk is alleen maar bestemd voor die waterwoningen, met privéhavens en privésteigers en niet voor de gemeenschap.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) weerlegde dit: ‘Wat u hier ziet, is alleen het particuliere deel van de haven. Er moeten ook aanlegsteigers komen; die nog niet op deze tekeningen staan. Natuurlijk krijgen die huizen een eigen aanlegsteiger. Maar daarnaast is voldoende water over om steigers aan te leggen waar ook passanten hun boot kunnen aanleggen.’