Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

‘Ramen open en gassen op de Rooversbroekdijk’

LISSE – Verscheidene mensen spraken dinsdag 19 februari in over de nieuwe weginrichting van de Rooversbroekdijk. Het waren allemaal ervaringsexperts en ze hadden geen goed woord over voor de nieuwe plannen.

De insprekers pleitten ervoor dat op de weg 50 kilometer per uur mocht worden gereden, zonder last te hebben van wegversmallingen en verkeersplateaus. ‘De hulpdiensten en het vrachtverkeer zullen hier blij mee zijn’, aldus inspreekster Bakker. Ook werd de politiek gewaarschuwd om niet voor een tweede keer de fout in te gaan met een verkeerde weginrichting.

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) informeerde dat het bewuste wegvlak al sinds 1998 een 30-km zone is. Alleen met verkeersplateaus en asverschuivingen kan de politie ook daadwerkelijk gaan handhaven. En met nieuw asfalt dat eruit ziet als klinkerverharding, gaan de weggebruikers vanzelf al langzamer rijden. ‘Als prioriteit kiezen we voor het langzame verkeer. We hebben te maken met veel kinderen in de buurt. Voor ons is het een vanzelfsprekend dat we bij een 30 km weg zijn gebleven.’ Met de verhoogde plateaus (10 centimeter de lucht in) wordt volgens een gemeentelijk verkeersdeskundige de snelheid geremd, maar gaan de auto’s ‘niet vreselijk stuiteren’.

Desgevraagd liet de wethouder weten zich geen zorgen te maken over de geluidsoverlast van de streetprints. ‘Als je 30 km per uur rijdt, is het geluid binnen de normen, neem ik aan.’ De vraag blijft wel, of automobilisten niet gaan uitproberen om met een bepaalde snelheid de vijfde symfonie van Beethoven te creëren. Daarom stelde fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie): ‘We moeten niet hebben dat de bewoners hier volgend jaar weer zitten en klagen over geluidsoverlast.’ Dat zal volgens de wethouder wel meevallen: ‘Op de Spieringerweg ligt een stukje streetprint: ga er naar toe, ramen open en gassen.’