Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Aanpak van wateroverlast

LISSE – De wateroverlast moet in de Van der Veldstraat tot het minimum beperkt blijven. Daarom wil het college van burgemeester en wethouders 240.000 euro beschikbaar stellen voor onder meer rioleringsmaatregelen. Dit nieuws deelde wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) mee op dinsdag 19 maart.

De Van der Veldstraat is een weg zonder stoepen of putten. Bij hevige regenslag blijft het water staan en spoelt het vanzelf de huizen in; met alle waterschade tot gevolg. Van Zelst herinnert zich dat dit voor het laatst gebeurde in 2010; zijn eerste jaar als wethouder. De gemeente heeft het bureau Arcadis gevraagd om een goede oplossing voor de wateroverlast te vinden, maar dat advies viel niet goed. Van Zelst: ‘Het advies was in eerste instantie een halfbakken oplossing. Maar de gemeente kiest ervoor een duurdere oplossing uit te voeren.

In de Van der Veldstraat wordt ter hoogte van de Wagendwarsstraat de afwateringssituatie aangepast en de berging voor regenwater vergroot. Hiervoor worden aan weerszijden van de weg op de overlastlocatie lijngoten aangebracht. Ook komt er een bergingsvoorziening voor regenwater onder een zevental parkeerplaatsen van het parkeerterrein Meer en Houtplein. Hierin wordt bij hevige neerslag het overschot aan regenwater tijdelijk opgevangen. Van Zelst concludeert: ‘De kans dat je deze straat helemaal droog kunt houden is niet 100%, maar deze maatregelen betekenen wel een aanzienlijke verbetering voor de bewoners dat ze het water niet in huis hoeven op te vangen.’ De Van de Veldstraat is de laatste locatie in het dorp waar de inwoners die nog met dit soort wateroverlast te maken hebben. De gemeenteraad moet nog haar akkoord geven voor de 240.000 euro.