Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Onvrede over rotondes

LISSE – Wie komt er op het idee om heide te planten op rotondes die midden in het Bollenstreekgebied liggen? Commissielid Hans Beelen (VVD) snapte hier donderdag 21 maart niets van en hij stelde er daarom ook vragen over aan wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Beelen stelde: ‘De Keukenhof is open, maar we hebben ook nog rotondes in Lisse. Ik zag dat de Rotondespecialist deze week bezig was met de rotondes. De eerste sponsorbordjes zijn geplaatst, maar het lijkt of de rotondespecialist ook potten met heide geplant heeft. Ik had toch wel potten met bloembollen geplant.’

Van Zelst liet weten dat het nog niet zo hard loopt met het vinden van sponsorende bedrijven. Immers, hoe meer geld via sponsoring binnenkomt, hoe beter de rotondes beplant kunnen worden. ‘De Rotondespecialist heeft enige tijd nodig om de sponsoring voor elkaar te krijgen. We hebben ook aan hen gevraagd of ze meer accenten in bloembollen op de rotondes kunnen aanbrengen. Men heeft mij verzekerd dat dit zou gebeuren.’ Overigens is er één rotonde in Lisse die wel vol met bolbloemen staat; de Amaliarotonde, maar deze ligt in het dorp en valt niet onder het beheer van de Rotondespecialist.