Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Symbolische opening torenklimseizoen


NOORDWIJK – Donderdag 21 maart stond bij de kerktoren van St. Jeroen vol van de symboliek. Om te vieren dat het torenklimseizoen weer geopend is, werden de klokken handmatig geluid. Aan de buitenkant stonden twee ‘torentrekkers’ om het vernieuwde embleem te onthullen.

De 81-jarige Theo Wip mocht deze dag bij wijze van hoge uitzondering helemaal naar boven klimmen om zijn handtekening te zetten. En dat deed hij onder de tekst, die hij in 1979 op een van de houten balken had gekrabbeld, toen hij als cameraman van de NCRV de toren bezocht. Na deze handeling pakte Wip samen met Fred Lasooy het touw en begon te trekken. In dit geval niet aan de toren, maar aan een Nederlandse vlag die een embleem verhulde. Na enig getrek werd de plaat zichtbaar en voortaan kunnen alle torenbezoekers weer lezen in welk jaar de toren gebouwd werd en wanneer die gerestaureerd werd.