Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

Renovatiewerkzaamheden voor gebouw dansschool

LISSE – Het pand van Dansschool Welkom wordt flink gerenoveerd. Na jaren van achterstallig onderhoud nam het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 19 maart het besluit om geld te steken in dit pand. Het uitstel van het onderhoud kwam doordat er lange tijd gesprekken waren tussen de eigenaar van de dansschool en de gemeente over verkoop van het pand, maar daar ziet de eigenaar nu toch van af.

De gemeente is als verhuurder verantwoordelijk voor een goed onderhoud van het pand. Alle renovatiewerkzaamheden gaan flink wat kosten, al houdt wethouder Adri de Roon (D66) zijn mond dicht over precieze bedragen. Wel schat hij de totale kosten op een half miljoen euro. Niet alleen moeten er nieuwe dakpannen komen, kozijnen worden gerenoveerd en voegwerk vervangen. Ook zijn er geluidwerende voorzieningen nodig, vanwege het nog te realiseren bouwproject Raadhuisplein dat direct naast de dansschool komt te liggen. De Roon: ‘Die dansschool danst niet in stilte, maar op muziek. Omdat we daar toch wel wat willen gaan bouwen, hebben we de verantwoordelijkheid om maatregelen te nemen voor de geluidsisolerende dak- en wandisolatie. Ook de luchtbehandelingisolatie moet geplaatst worden.’

Om een deel van de kosten weer terug te krijgen, wil de gemeente de eerste verdieping van het pand verhuren aan een organisatie met een maatschappelijke doelstelling. Het Barbarazaaltje achter het gebouw wordt gesloopt. De raad moet het collegevoorstel nog goedkeuren in april en de politici moeten een bedrag beschikbaar stellen als krediet. Het doel is, dat al begin mei begonnen kan worden met de werkzaamheden; direct na afloop van het dansseizoen. Het werk moet dan in augustus klaar zijn.