Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2013

PvdA komt op voor autobezitters

LISSE – De bewoners van de Schilderswijk lijden onder het nieuwe afvalinzamelingsysteem, waarbij de vuilniswagens de containers vanaf de zijkant van de wagen optillen. Sinds enige tijd mogen ze niet meer parkeren op de inzamelplaatsen op dagen dat het vuilnis wordt opgehaald. De gemeente wil gaan handhaven, maar fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) nam het donderdag 21 maart voor de wijkbewoners op tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.

Kistemaker woont zelf in de Schilderswijk, dus hij sprak ook als ervaringsdeskundige. ‘Met 36 woningen zijn hier maar 35 parkeerplaatsen. De zijbelading voor het ophalen van het vuil gaat in deze wijk acht parkeerplaatsen kosten. Zorg ervoor dat in de betreffende wijk het huisvuil ergens in de ochtend of ’s middags kan worden opgehaald: dan is er veel meer parkeerruimte. Want nu geldt feitelijk dat je er ’s avonds je auto niet mag neerzetten totdat het vuil is opgehaald.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) vond het ook ‘een lastige problematiek’ en liet weten dat hij zich over dit punt zou buigen.