Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Afscheid van Herman Klaver


OEGSTGEEST – Na ruim twaalf jaar wordt zijn naam door de gemeenteraadsleden met respect uitgesproken. Herman Klaver (74), de éminence grise van de raad, nam donderdag 28 maart afscheid van de politiek. Zijn plaats wordt ingenomen door de heer A. de Rotte (VVD).

Klaver zat het langste van iedereen in de raad; 4.550 dagen, om precies te zijn en hij begon 5.473 dagen geleden als plaatsvervangend commissielid. Dat was nog in de vorige eeuw, op 3 april 1998. Maar burgemeester Els Timmers wees hem erop, dat Klaver eigenlijk nog maar een ‘broekie’ was, vergeleken met oud-raadsleden Juffermans (42 jaar in de raad), Spaargaren (36 jaar) en Zandbergen (27 jaar). Ze roemde Klaver om zijn activiteiten als onder meer commissievoorzitter en het feit dat Oegstgeest kan boven op de eerste ster voor het Keurmerk Veilig Ondernemen. Klaver ontving een zilveren erepenning als dank voor al zijn werk en gaat voortaan door het leven als Ereburger van Oegstgeest.

Klaver liet weten: ‘Na ruim twaalf jaar kan ik de fractie met een gerust hart achter me laten. Mijn opvolger is er klaar voor, maar ik zal de politiek zeker missen.’ Hij riep de politiek op om actie te ondernemen voor de toekomst van Oegstgeest. ‘Als we niet willen dat hogere overheden ingrijpen, is nu spoed geboden. Praten alleen is niet voldoende.’ Hij had ook warme worden voor de burgemeester: ‘Ik waardeer je als voorzitter van de raad, maar ook als spil in de ambtelijke organisatie. Ook voor jou geldt dat hoge bomen veel wind vangen. Maar je hebt veel waardering in het dorp.’ En hierop volgde een staande ovatie van de raadsleden en het publiek.