Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Politiek wil niet keihard knallen

KAAG EN BRAASSEM – Het nieuws over het verhogen van de standaard maximum snelheid naar 70 kilometer per uur, is slecht gevallen bij de politieke partijen. Zij klaagden erover dat ze hier geen inspraak op hebben.

Wethouder Jan Uit den Boogaard zag het probleem echter niet: ‘Er was geen snelheidsbeperking; iedereen die een vergunning had kon zelfs 200 kilometer per uur varen. Wij brengen die maximumsnelheid terug naar 70 kilometer per uur. We gaan het aantal vergunningen voor deze maximumsnelheid niet beperken tot 90, maar willen alle jaaraanvragen honoreren. Wij verwachten dat het aantal jaaraanvragen niet zal toenemen.

De commissieleden bleven sceptisch. Piet van Veen (PvdA): ‘Ik begrijp de opstelling van het college niet. Op het wegennet in Kaag en Braassem moet je met een slakkengangetje naar de Braassem om daar zo hard mogelijk met je boot door het water te kunnen knallen.’ De politieke partijen wilden en kregen van het college de toezegging, dat het komende jaar bekeken wordt hoe de snelheidsaanpassingen in de praktijk uitpakten.