Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Informatieavond bestemmingsplannen

ROELOFARENDSVEEN – Een informatieavond over elf bestemmingsplannen vindt plaats op maandag 6 mei. Dan kunnen inwoners meer te weten komen over de plannen die er zijn in hun buurt.

Informatie kan dan verkregen worden over de volgende bestemmingsplannen: Molendijk; hier worden enkele kavels met woningen aan de Ringvaart gerealiseerd. Voor het bestemmingsplan Drechthoek moet bij het bedrijventerrein rekening gehouden worden met de aansluiting van de N207. Voor deze weg wordt tevens gekeken naar de passage bij Leimuiden. De N207 wordt verbreed; er moet een aparte busbaan komen. Hiervoor kijkt de gemeente ook naar de al bestaande parallelweg. Volgens de ambtenaren die maandag 25 maart een presentatie gaven wordt er op dit moment overlegd met de omwonenden.

Ook zijn er plannen om van de Geestweg-Floraweg een duurzaam glastuinbouwgebied te maken. Er komt een integrale herziening van de kernen Leimuiden, Rijnsaterwoude en het buitengebied van Kaag en Braassem West. Ook worden de bedrijventerreinen Lasso Noord, Lasso Zuid, Het Oog en Veenderveld samengevoegd. Voor de Kaag komt er een partiele (gedeeltelijke, JD) herziening van het bestemmingsplan. Op enkele percelen in Nieuwe Wetering – Noord komen nieuwe woningen. Twee veehouderijen in de kernen Woubrugge en Hoogmade worden uitgeplaatst naar het buitengebied. In de plaats van die bedrijven kunnen weer woningen gebouwd worden.