Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2013

Cia Kroon wordt wethouder in Lisse

OEGSTGEEST – Het VVD-raadslid Cia Kroon wordt wethouder in Lisse. Hiermee beklimt ze de politieke carrièreladder met lichtsnelheid, want pas in 2010 werd ze voor het eerst gemeenteraadslid. Kroon volgt wethouder Bas Brekelmans op, die naar Noordwijk is verkast.

Tijdens haar vakantie in Zwitserland eind vorig jaar droomde Kroon voor het eerst van een wethouderspositie. ‘En ik wilde dat heel graag in de Bollenstreek doen, want daar zijn veel ontwikkelingen gaande.’ Twee maanden later kwam opeens het bericht dat Brekelmans naar Noordwijk zou verhuizen en na enig nadenken besloot Kroon om te solliciteren. Het klikte direct met fractievoorzitter Marianne Entrop en ook de kiescommissieleden waren blij met Kroon’s presentatie. Zij excelleerde ten opzichte van de overige elf kandidaten.

Kroon gaat zich onder meer bezighouden met de financiën van Lisse en zet daarbij in op ‘kostenbeheersing’. De afgelopen jaren heeft de voormalig wethouder van Financiën zeer slecht gepresteerd, onder toezicht van onder meer de coalitiepartij VVD. Spreekt deze ervaring niet tegen haar kandidatuur? De aankomend wethouder vindt van niet: ‘Ik ben steeds heel kritisch geweest over zaken als de externe inhuur en het Servicepunt71. Ook in de enorm zware portefeuille in Lisse kan ik mijn tanden zetten.’

Ze kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging. ‘Dit sluit heel goed aan bij mijn ambitie en ik wil zoveel mogelijk met de inwoners in contact komen. Het zou mogelijk zijn om mijn huidige raadslidmaatschap te combineren met het wethouderschap, maar daar kies ik niet voor.’ Het is Kroon’s ambitie om ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wethouder te blijven in Lisse, maar die beslissing ligt uiteindelijk bij de kiezers.