Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Veel animo voor mussenhotels

TEYLINGEN – De woningbouwcorporaties en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om de huismussen onderdak te verlenen. De groengroep van de Betrokken Voorhouters pakte het idee van een inwoner op, om mussenvides (mussenhotels) te laten plaatsen bij huurders en huiseigenaren. Donderdag 14 maart werd de eerste van dertig mussenvides geplaatst bij Anne-Marie Dijkhuizen.

De huismus, die ooit behoorde tot de meest voorkomende vogelsoorten van Nederland, staat sinds enkele jaren op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Mussen nestelen namelijk het liefst onder dakpannen, maar door de goede kwaliteit van de huizenbouw, is het voor deze vogeltjes vaak niet mogelijk om beschut te nestelen.

De drie woningbouwcorporaties Warmunda, Woonstichting Vooruitgang en Stek hebben ieder 1.000 euro ter beschikking gesteld om de komst van de mussenvides te stimuleren. Iedere huurder die dit wil, kan met een heel lage eigen bijdrage een mussenvide laten plaatsen. Ook de gemeente stelt 1.000 euro ter beschikking, zodat huiseigenaren hetzelfde kunnen laten doen; dit alles om de mussen meer onderdakmogelijkheden te geven.