Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2013

Hoop voor ondernemers Boerhaaveplein

OEGSTGEEST – De Lidl mag haar supermarkt buiten het bestaande pand uitbreiden en zo kunnen cafetaria ’t Haasje en kapsalon Dofferhoff hun activiteiten voortzetten. Dit voorstel legt het college van burgemeester en wethouders op donderdag 14 maart voor aan de gemeenteraadsleden. En hiermee lijkt de handtekeningenactie van de 12-jarige Jonah, die in enkele weken tijd meer dan 6.000 handtekeningen inzamelde om de cafetaria van zijn vader te behouden, succesvol te zijn.

De oplossing die gevonden is, houdt in dat de supermarkt mag uitbreiden en dat tegelijkertijd de diversiteit van het Boerhaaveplein behouden blijft. De ruimten van de horeca en tandarts worden verplaatst richting het plein tegenover de nieuwe commerciële ruimten. Hierdoor wordt de zichtlijn naar het plein vanaf de toegang tot het winkelcentrum wel iets minder. Maar het winkelbestand wordt vergroot en de sociale cohesie op het plein wordt verstrekt.

De Lidl wil verder praten over dit ‘Vlekkenplan’, maar wil wel op 14 maart duidelijkheid hebben over het gemeentelijke standpunt. Als de politiek instemt met dit collegevoorstel, moet het college binnen enkele maanden met de Lidl tot een overeenkomst komen. Vanaf 1 juli moeten de eigenaren van ’t Haasje en Dofferhoff hun huidige panden namelijk verlaten hebben.