Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Museum mag niet te modern worden

LISSE – Het nieuw te bouwen museum bij landgoed Keukenhof krijgt nog niet de goedkeuring van de leden van de monumentencommissie. Dat bleek tijdens de vergadering van donderdag 4 april. De leden maken zich zorgen over de visuele aantrekkingskracht van het pand en dat dit ten koste kan gaan van het historische kasteel.

Commissielid Han van Os laat weten: ‘We proberen de plannen wat bij te sturen in die zin, dat het museum beter past in de omgeving. Het is namelijk op zichzelf een heel modern gebouw. Het staat wel tussen de bomen, dus dat valt mee. Tenzij het zo modern gerealiseerd wordt, dat het gebouw een grotere aandacht krijgt dan het kasteel. Het gaat voor ons, de commissieleden, om het kasteel; die aandacht moet niet verstoord worden door een heel modern groot gebouw wat er komt te staan.’

Hij vervolgt: ‘Daarom kijken we ook naar de kleur van de steen. Een heel lichtgele steen trekt meer aandacht dan een rode steen. Dat zijn puntjes waar verbetering mogelijk is en waar de architect naar kijkt.’ De werkzaamheden aan het museum mogen door blijven gaan, maar de commissieleden willen wel op de hoogte blijven van de voortgang en de gekozen materialen.