Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

College wil toch Mosquito inzetten

OEGSTGEEST – De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft zich in 2010 duidelijk uitgesproken tegen de onbeperkte inzet van de Mosquito, een apparaat dat een hinderlijke hoge pieptoon produceert, dat alleen voor jongeren, kinderen en foetussen tot ongeveer 25 jaar hoorbaar is. In deze brief wordt verwezen naar een advies van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarin staat dat ‘de inzet van de Mosquito nodig noch wenselijk’ geacht wordt. Een parlementair comité van de Raad van Europa heeft zich volgens de VNG ‘met grote nadruk uitgesproken voor een Europabreed verbod’.

En toch wil het college van burgemeester en wethouders de inzet van dit apparaat mogelijk maken. Tijdens de politieke ronde van donderdag 11 april wordt toestemming gevraagd om de Mosquito in te gaan zetten op de locatie ‘de Vogels’. Wel moet aan enkele voorwaarden voldaan worden, zo stelt het college. De aanwezigheid van de Mosquito moet ‘op duidelijke wijze kenbaar zijn voor eenieder die de desbetreffende plek betreedt.’ Vertel dat tegen een zwangere vrouw die er geen benul van heeft dat haar foetus wellicht hoorndol wordt van het hoge piepgeluid.

3 Comments:

At 10:23 a.m., Anonymous Anoniem said...

This piece of writing will assist the internet visitors for building up new
web site or even a weblog from start to end.

Here is my web blog :: wiki.it2brain.de

 
At 4:05 a.m., Anonymous Anoniem said...

For most recent news you have to pay a visit internet and on
internet I found this web site as a best web page for
most recent updates.

Feel free to visit my homepage ... ford ranger

 
At 1:31 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hello, after reading this awesome article i
am too happy to share my know-how here with friends.

My website - Http://Bildungsstreik.Net/

 

Een reactie posten

<< Home