Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Dorpslab heeft Pokon nodig

OEGSTGEEST – De gemeenteraad wordt gevraagd om 142,800 euro te investeren in een ‘dorpslab’ en een evenementencoördinator. Het dorpslab is een platform waarbij de gemeente overleg voert met mensen uit de gemeenschap. Samen bespreken zij allerlei initiatieven en projecten.

Het college van burgemeester en wethouders vind het noodzakelijk dat het dorpslab blijft bestaan, zo blijkt uit de ambtelijke stukken: ‘We zijn het aan onszelf en aan de inwoners verplicht om nu voor continuïteit te zorgen en de gewekte verwachtingen waar te maken. In 2012 hebben we gezaaid, de initiatieven zijn nu pril en een aantal is klaar voor een fikse groeispurt. Zonder Pokon in de vorm van commitment van de gemeente kunnen ze die groeispurt niet maken. Mensen zouden het vooroordeel van een ‘onbetrouwbare overheid’ bevestigd kunnen zien. Nu terugtrekken kan een zodanige imagoschade tot gevolg hebben, dat we hier nog jaren last van zullen hebben bij alle interactieve processen.’ Halverwege dit jaar moet een evenementencoördinator worden aangesteld. ‘Hiermee hebben we als gemeente niet alleen een vinger aan de pols, maar ook een mogelijkheid om tijdig bij te schakelen’, aldus het ambtelijk advies dat donderdag 11 april tijdens de politieke ronde besproken wordt.