Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Verbeterplan voor financiën

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester komt met een verbeterplan om de gemeente financieel aan te sturen. In dat verbeterplan wordt aangegeven welke stappen het college onderneemt om de financiële sturing van de gemeente te verbeteren. Uit een onderzoek van het bureau Public Profit bleek dit vorig jaar namelijk een zooitje te zijn. Het leidde tot het aftreden van vier wethouders.

Uit het onderzoek blijkt, dat niet alle problemen in een keer aangepakt kunnen worden; het zal enkele jaren duren om alle sores achter de rug te krijgen. Tot nu toe had de gemeente namelijk ontzettend veel ambities, maar bij lange na niet de financiële ruimte om die ambities te verwezenlijken. Deze twee zaken moeten dus met elkaar in balans worden gebracht. Daarom krijgen de gemeenteraden een overzicht met zaken die absoluut gedaan moeten worden. In ambtelijke termen heet dat: ‘herprioritering van de doelstellingen’. Nieuwe initiatieven kunnen het komende jaar dus niet opgezet worden, tenzij andere activiteiten geschrapt worden.

Ook de kwaliteit van de ambtelijke stukken moet drastisch verbeteren. In het verleden werden namelijk nog veel stukken aangeboden waarin ambities, middelen en de gevolgen voor de overige activiteiten onvoldoende waren onderbouwd. Voortaan moeten de ambtelijke adviezen beter in opgeschreven worden. Ook moet in de toekomst duidelijk worden wat de voortgang is van de verschillende activiteiten waar de gemeente mee bezig is.