Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Pleidooi voor kinderzorg

KAAG EN BRAASSEM – In deze tijd van bezuinigingen moeten we blijven denken aan onze kinderen. Deze oproep deed Anne van der Horst, zij sprak tijdens de vergadering van de Wmo Adviesraad in namens Balans. Dat is een oudervereniging voor ouders van kinderen met stoornissen op het gebied van leren en gedrag, zoals ADHD, autisme en dyslexie.

Van der Horst: ‘Deze kinderen, maar ook hun ouders, hebben begeleiding nodig. Het zou zonde zijn als we de toekomst van die kinderen laten liggen. Kinderen met ADHD, autisme en dyslexie houden dit probleem de rest van hun leven. Het kind moet op jonge leeftijd begeleiding krijgen. Als dat niet gebeurt, zullen de kosten op latere leeftijd veel hoger worden. Ook op wat oudere leeftijd moeten zij namelijk begeleid blijven worden.’