Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Toeristenbelasting komt eraan

KAAG EN BRAASSEM – Het college van burgemeester en wethouders is druk bezig met uit te vinden op welke manier in totaal 25.000 euro aan toeristenbelasting opgelegd kan worden. Oorspronkelijk zou de Stichting Kaag en Braassem Promotie de taak op zich nemen om hierover met de recreatieondernemingen te praten, maar een conclusie laat te lang op zich wachten. Daarom heeft de gemeente het heft in eigen hand genomen.
Wethouder Ton van Velzen licht toe: ‘Wij hebben de antwoorden nog niet gekregen van de Stichting Kaag en Braassem Promotie en kunnen daar niet op blijven wachten. We gaan nu zelf de kar trekken, want we willen een schema klaar hebben voordat de begrotingsraadsvergadering begint.’ Inmiddels is een onderzoek afgerond, om te bepalen hoeveel overnachtingen er plaatsvinden binnen de gemeente. Dat is noodzakelijk, om de hoogte van de toeristenbelasting te bepalen. Immers, het college van burgemeester en wethouders heeft van de gemeenteraad de opdracht gekregen om 25.000 euro aan toeristenbelasting te realiseren. Al moet voorafgaand aan de invoering van deze belasting goed met de verschillende belanghebbenden overleg zijn gevoerd.
Dit jaar wordt er geen toeristenbelasting betaald, omdat die besprekingen nog moesten plaatsvinden, maar zoals de hazen nu lopen, worden er wel overnachtingtarieven ingevoerd. Vorig jaar was het voorstel om hiervoor 1,70 euro per persoon per overnachting te berekenen. De definitieve resultaten van het onderzoek zijn echter nog niet bekend. Het exacte bedrag van de toeristenbelasting kan dus nog hoger of lager uitvallen.