Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Cineworld gaat in Floralis Theater

LISSE – Het bioscoopbedrijf Cineworld uit Beverwijk gaat de exploitatie voeren van de bioscoopzaal in het te bouwen Floralis Theater. De definitieve details hierover met de gemeente Lisse worden nog afgerond, maar Cineworld-eigenaar Edwin Kluft heeft er alle vertrouwen in, dat dit goed komt. In juni wordt de samenwerking officieel bekend gemaakt.

‘Een bioscoop is veel meer dan het draaien van films. We verzorgen ook evenementen’, informeert Kluft. Naast de bioscoopfilms worden in het theater ook ‘livestreams’ aangeboden. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld live kijken naar een opera-uitvoering van het Royal Opera House in Londen. Cineworld is van plan om vijf avonden per week de zaak open te stellen en rekent erop dat op termijn jaarlijks 50.000 betalende bezoekers naar deze bioscoop gaan.

Op dit moment zijn er nog geen gesprekken gaande met het Filmhuis, maar Kluft is vast van plan om met deze vrijwilligers samen te werken. ‘Zij mogen wat ons betreft ook een avond in de week draaien, op het moment dat wij niet actief zijn.’ Sceptici twijfelen of een bioscoop met één filmzaal wel financieel rendabel kan zijn. De directeur heeft hier alle vertrouwen in: ‘We exploiteren niet alleen de bioscoop, maar doen ook de horeca erbij. Lisse is een mooie gemeente en heeft een centrumfunctie in de Bollenstreek. We bieden een gevarieerd programma en in combinatie met ons eetcafé is dat een ideaal uitje.’

Cineworld heeft zelfs nog verdergaande plannen voor de Bollenstreek. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met enkele partijen om een tweede bioscoop op te zetten in de Bollenstreek. Een van die partijen is Harry Duivenvoorden, die ook van de Stichting Lisse Marketing geld ontvangt om op te treden als centrummanager. Duivenvoorden heeft voorgesteld om een bioscoop met restaurant te realiseren bij de oude Hobaho, op de hoek van de Ruishornlaan – Grachtweg.

Kluft informeert: ‘We denken dat het mogelijk is om ook een grotere bioscoop te realiseren, waarbij we films aanbieden voor een andere doelgroep. In de ene bioscoop draaien we bijvoorbeeld Ironman en tegelijkertijd tonen we Daglicht in de andere bioscoop. We zijn hierover met meerdere partijen in gesprek.’