Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

‘Gemeente zal nooit meer hetzelfde zijn’

KAAG EN BRAASSEM – ‘De gemeente van nu is volstrekt anders dan over vijf jaar. We subsidiëren dan niet alleen meer de voetbalclub of geven bouwvergunningen af.’ Deze woorden komen van wethouder Floris Schoonderwoerd. Hij wees woensdag 8 mei op de grote veranderingen waar de gemeente en de hele bevolking voor staan.

Schoonderwoerd: ‘Je moet de samenwerking vinden met de andere gemeenten om de kerntaken collectief te organiseren, op gebieden als onderwijs, gezondheidszorg, werk en inkomen. We kunnen misschien wel buiten Nieuwkoop, maar niet buiten Leiden of Alphen als het om dit soort samenwerkingsvormen gaat. Niemand wil fuseren, maar iedereen wil dat er goed voor zijn gehandicapte kind gezorgd wordt. Voor de decentralisaties moet je op alle vlakken samenwerken; je kunt niet alleen bepaalde dingen eruit selecteren.’