Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Driekwart miljoen euro voor ICT

KAAG EN BRAASSEM – Voor de aanschaf van nieuwe ICT-hardware en software stelt het college van burgemeester en wethouders voor om 784.500 euro uit te geven. Vijf jaar geleden is al veel geld geïnvesteerd in nieuwe computerapparatuur in verband met de fusie van de gemeenten Alkemade en Jacobswoude. Maar nu is dus weer ruim driekwart miljoen euro noodzakelijk, aldus het collegevoorstel.

De huidige capaciteit is ‘niet langer toereikend door de groei van de ICT-behoefte’. Dat zou het gemeentelijk systeem kwetsbaar maken. Een ambtelijk rapport stelt onder meer: ‘De uitbreiding is nodig om nieuwe noodzakelijke aanpassingen te kunnen doorvoeren. Naast het verhogen van de betrouwbaarheid van de hardware gaat het ook om de verbetering van de beveiliging van ons ICT systeem. Om te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijnen om de veiligheid van overheidsnetwerken te kunnen waarborgen zal onder andere de fysieke toegang tot ICT-systemen, de ruimte waar apparatuur geplaatst wordt en de digitale veiligheid verbeterd moeten worden.’