Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Geen bedrijfswoning op boveneilandjes

LEIMUIDEN – Het college van burgemeester en wethouder stemt niet in met het verplaatsen van een bedrijfswoning op Kerklaan 7 naar een naastgelegen terrein. De zoon van eigenaar Kok van Jachtwerf Kok wil het bedrijf overnemen en met zijn gezin bij de jachtwerf wonen. Nu staat er al een bedrijfswoning, maar de omvang hiervan is te klein voor een jong gezin om daar in te wonen. De gewenste plek van de nieuwe bedrijfswoning krijgt echter geen goedkeuring van de gemeente.

De nieuwe woning van circa 750 m3 zou direct naast de bedrijfsgebouwen komen te liggen, maar dat terrein heeft de bestemming ‘Natuur’. Uit het Flora en Fauna onderzoek komt naar voren dat het plan een negatief effect kan hebben op vleermuizen, broedvogels zonder vaste nestplaats en beschermde vissen. Ook zijn de eilandjes met veenbos en broekbos zogeheten ‘boveneilandjes’. Het zijn de laatste bovenboseilandjes die nog resteren in de zuidelijke rand van de Ringvaart.

Een ambtelijk advies luidt: ‘Het aaneengesloten zijn van de eilandjes in dit deel van de Ringvaart versterkt het landschappelijke karakter van deze percelen en de uitstraling naar het water toe. Wijziging van de bestemming van Natuurwaarden naar Bedrijfsdoeleinden van (een gedeelte van) de eilandjes om een bedrijfswoning aldaar te realiseren, is ongewenst.’ De heer Kok laat weten, dat het niet mogelijk is om een bedrijfswoning op het huidige bouwvlak te bouwen in verband met de overige bedrijfsactiviteiten. Maar een nieuwe woning bouwen op de boveneilandjes is dus niet toegestaan. De nieuwe eigenaren van Jachtwerf Kok moeten op zoek naar een andere oplossing voor de bedrijfswoning.