Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2013

Twee stamtafels in juni

NOORDWIJK – De 56ste stamtafel wordt gehouden op donderdag 13 juni. Vanaf 19:00 uur vindt dit evenement plaats in de grote tent onder de Noordwijkse vuurtoren. Deze stamtafel staat in het teken van de ‘Week van de Keune Kust Noordwijk’ en wordt zoals altijd georganiseerd door Hans van den Berg.

Dit keer betekent de stamtafel tegelijkertijd de start van de Week van de Keune Kust. Na de openingshandeling discussiëren de deelnemers over het motiveren en waarderen van vrijwilligers in de (mantel)zorg en het verenigingsleven. Van den Berg heeft twee enthousiaste sprekers gevonden, die het onderwerp inleiden: Jarieke Heemskerk (Vrijwilligers Steunpunt Noordwijk) en Judith Vuyk (’s Heeren Loo). Zij geven een inzage in de ontwikkelingen op en achtergronden van het vrijwilligerswerk.

Een dikke week later vindt alweer de volgende stamtafel plaats: op zaterdag 22 juni vanaf 16:30 uur. In de ruimte voor het Grand Cafe aan het Jeroensplein geeft eerste beeldend kunstenaar Juriaan van Hal een inleiding over de ontwikkelingen in de cultuursector van Noordwijk en Nederland. Het past uitstekend in het thema van die week: Back to Basics van het Noordwijks Schilderfestival. De tweede spreker is Annette Houwaart: zij is groot voorstander van het plaatsen van openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s. Kunst en elektriciteit; waardevol of geldverspilling? De bezoekers van de stamtafel mogen hierover hun mening geven.