Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2013

Vertrouwen in Ten Hagen


HILLEGOM – Wethouder Ivo ten Hagen (VVD) krijgt het vertrouwen van de gemeenteraad, dat hij de perikelen rond de N208 goed aanpakt. Maar al het leed is zeker nog niet geleden, want er komen mogelijk nog extra financiële tegenslagen.

Vragen waren er nog volop bij de raadsleden. Met name vroegen zij zich af of het college als geheel wel in staat zal zijn om het project N208 nu wel tot een goed einde te brengen. Verschillende partijen lieten weten het jammer te vinden, dat oud-wethouder Van Griensven vroegtijdig de pijp aan Maarten had gegeven en geen verantwoording had afgelegd aan de raad. Raadslid Van Dijk (PvdA) was duidelijk in haar conclusies: ‘In oktober was al een onderzoek gestart naar de overschrijdingen in het project N208.’ Hierover waren de raadsleden niet geïnformeerd door de oud-wethouder. Van Dijk vond dit ‘schokkend. Of de wethouder was hier helemaal niet van op de hoogte, of hij heeft de informatie niet met de raad gedeeld.’

Ten Hagen haalde echter met de juiste woorden de kou uit de lucht. Hij verwees naar de eerste projectleider over het N208-programma, die fout op fout stapelde, maar hierover het college niet informeert. ‘De stuurgroep was dus niet op de hoogte van die informatie. Toen het college erachter kwam dat er meer aan de hand was, is ingegrepen en is de projectleider van het project gehaald.’ Hierna kwam volgens Ten Hagen ‘een beerput open. Op dit moment zijn nog altijd niet alle hoeken schoon. Zo hoort geen project te lopen, want het heeft geleid tot schaamrood op de kaken.’

De wethouder wil fase 1 van de N208 zo goed mogelijk afronden en voordat de tweede fase begint, gaat hij naar de gemeenteraad om deze politici te vragen wat er moet gebeuren en hoeveel geld hiervoor beschikbaar is. ‘Ik kan u nu niet met zekerheid zeggen wat de kostenoverschrijding is. Het zal meer zijn dan we gedacht hadden.’ De raadsleden waren grotendeels gerustgesteld en lieten weten er vertrouwen in te hebben, dat Ten Hagen het project N208 goed oppakt.