Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Verdwijnen parkeerplaatsen

RIJPWETERING – De geplande parkeervakken ter hoogte van de Koppoellaan 12 – 13, die bij de werkzaamheden zouden worden aangelegd, komen er toch niet. Dit bericht kregen de omwonenden vorige week in een brief van de gemeente. De reden hiervoor is, dat de breedte van het trottoir minder dan 75 centimeter zou worden; te smal voor een rolstoel of kinderwagen.

Veel omwonenden zijn het er niet mee eens. Fractievoorzitter Yvonne Peters (VVD) verwoordde hun zorg maandag 10 juni: ‘Duurzaam veilig heeft gewonnen en naar de inwoners wordt niet geluisterd! Het algemeen belang is hier niet bij gediend.’ Wethouder Ton van Velzen was het hier niet mee eens: ‘Omwonenden hebben zelf aangevraagd om deze stoep te verbreden.’

Overigens wordt ook de binnenbocht op het kruispunt Oud Adeselaan, richting de Pastoor van der Plaatstraat, aangebracht volgens de oude situatie. Hiermee wordt voorkomen, dat de bocht te krap wordt en vrachtwagens vervolgens over de stoep moeten rijden. Met alle gevaar van dien voor kinderen en andere voetgangers. De snelheid van het verkeer zou verder beperkt moeten worden met een verdrijvingsvlak, dat op de straat is geschilderd.

Het plateau dat aangebracht zou worden ter hoogte van de op- en afritten van de N445 wordt niet aangebracht, omdat de provincie van plan is om volgend jaar de brug in de N445 te vervangen. Om aan te geven dat bij de Pastoor van der Plaatstraat ter hoogte van de N445 de 30km/uur zone begint, wordt hier een verkeersdrempel aangebracht in plaats van het eerder geplande plateau.